Ungdomslitteratur

Grænserne mellem børnelitteratur og ungdomslitteratur er flydende. Det samme er forholdet mellem ungdomslitteratur og voksenlitteratur.

Titler:

Mount København – Kaspar Colling Nielsens debutroman, er en kollektivroman, som udspiller sig på et kunstigt bjerg på Avedøre Holme. Det er en til tider grotesk skildring af menneskets exentriske afkroge.

Drengene der frelste verden – Sam Mills.
En bog om religiøs fanatisme, med Jon som hovedpersonen. Jon er søn af en præst som svigter familien, og måske derfor kommer han ind i broderskabet Hebetheus som ledes af Jeremiah. Gruppen kidnapper en pige, som de mener er teorist.
Uddybende anmeldelse på Litteratursiden

Gode forfatterskaber i ungdomslitteraturen.
Mats Wahl – Den svenske forfatter formår i trilogien om inspektor Fors at tage tråden op, fra den svenske traditionelle kriminallitteratur op. Det bliver til de fængslende og samfundskritiske ungdomsromaner, “Den usynlige”, “Kill” og “Der er ingen som tør”. Mats Wahl har også skrevet enkeltstående værker som Soap og Mødet.

Bjarne Reuter – Har gået vejen fra børnelitteratur, over ungsomslitteratur for efterhånden udelukkende at beskæftige sig med voksenlitteratur, hvilket han gør med begrænset held.